Deze kerstmarkten openen dit weekend: Utrecht, Brugge, Düsseldorf, Londen en meer

20 november 2019

Stop gerust even met aftellen tot kerst, want jij kunt de kerstsfeer dit weekend alvast opsnuiven! Er gaan namelijk dit weekend een aantal kerstmarkten open. Fijn om je weer te zien, kerstmis! 

Nederland

In Nederland zijn er al een aantal grote kerstmarkten geopend. Nu volgt ook het prachtige Utrecht. Dit jaar tilt de Utrechtse Country & Christmas Fair het idee van een kerstmarkt naar een hoger niveau. Je geniet er van een waanzinnig kerstfestijn met toeters en jingle bells. Oftewel… als je dol bent op grote kerstmarkten, wil je dit niet missen! 

En ook al gaat festival KNUS dit jaar niet door: niet getreurd. Er zijn meer dan genoeg andere kerstmarktjes en evenementen die je dit gemis compleet laten vergeten. Van de wintereditie van de Sociale Buurtmarkt in Overvecht tot opwarmen in de molen tijdens de wintermarkt in Molen de Ster. Utrecht is en blijft knus. 

Open

België

Ga er eventjes voor zitten, want de kerstmarkt van het intieme Brugge gaat open! Nog geen enkel jaar heeft deze kerstmarkt ons teleurgesteld. Vooral de Grote Markt kun je niet overslaan. De schattige straatjes en historische panden in combinatie met een prachtige wintermarkt met verlichte schaatsbaan maken dit dé winterbeleving. Schrijf dus maar snel eventjes op in je agenda. 

Het kleinste stadje ter wereld laat ook van zich horen. Gaat er al een belletje rinkelen? Nee? We hebben het over Durbuy. En Durbuy laat zien dat zelfs de kleinste steden groot uitpakken richting de feestdagen! De diverse kerstmarkten in de smalle straatjes hebben iets unieks. Ook hier vind je een schaatsbaan, geheel overdekt in het Koning Boudewijn Park. Zo zie je maar: klein is fijn! 

Tot slot is het dit weekend alweer tijd voor de officiële opening van Winterland Hasselt. In dit winter wonderland vind je uiteraard tal van sfeervolle kerstmarkten, maar ook spectaculaire andere attracties. Schaatsen is ook hier geen probleem vanwege een ruime, overdekte schaatsbaan. Vele café’s, tentjes en de Aspen Lounge blijven dagelijks tot laat open, dus ook doordeweeks na het werk is een bezoekje aan Hasselt een aanrader. 

Open

Duitsland

Glühwein en Duitse Gemütlichkeit… wij zijn er klaar voor! En een aantal Duitse kerstmarkten ook. Hoe zit het met jou? 

Net over de grens, vlakbij het Nederlands Limburgse Vaals, ligt één van de meest populaire kerstbestemmingen voor Nederlanders en Belgen: Aken. Naast het feit dat deze Duitse steenkoolstad eenvoudig te bereiken is, is de kerstsfeer hier op en top. Vooral als je jezelf eens even lekker wilt verwennen met Duitse traktaties zoals aardappelpannenkoek, lebkuchen, spritzkuchen en zoveel meer, is deze kerstmarkt niet te missen. Tijd over? Ook Aken zelf is een bezoekje waard vanwege de prachtige stadspanden. Dit is het ultieme dagje uit! 

In Dortmund wordt dit jaar voor de 120e keer een kerstmarkt van gigantisch formaat neergezet in het Ruhrgebied. Dit is de grootste kerstmarkt van heel Duitsland. Als dat alleen nog geen reden voor een bezoekje was, zijn het de driehonderd kraampjes met kerststukjes, decoraties, bijzonder speelgoed en verrukkelijke lekkernijen wel. Hier ben je wel een hele dag zoet mee. 

Ook dit jaar is Düsseldorf omgetoverd tot een sprookje. Deze stad is dan ook terecht één van de meest geliefde kerstbestemmingen in Duitsland. En erg familievriendelijk is hij ook. Vooral de enorme markt op de Marktplatz is een unieke ervaring. Hier worden de oude ambachten voor het publiek tentoongesteld. Ben je hierna nog niet uitgeraasd? Wij hopen in ieder geval van niet, want er zijn nog 6 andere pleinen vol kerstplezier. Het is dan ook haast onmogelijk om de gehele kerstmarkt van Düsseldorf in een dagje gezien te hebben. 

Enkel in de weekenden is vanaf nu de kerstmarkt van Monschau geopend. Dit idyllische Duitse stadje nabij de Belgische grens staat bekend om zijn vele souvenir- en sierkunstwinkels en culinair genieten in de knusse cafeetjes en restaurants. Er bevindt zich zelfs een heus ‘kersthuis’ waar je terecht kunt voor al je kerstinkopen. En dat bijna het gehele jaar door: van maart t/m december. Neem jij ook een kijkje?

De laatste, populaire kerstmarkt die deze week in Duitsland opent, is die van Trier. Op het Middeleeuwse marktplein, oftewel de Hauptmarkt, ga je weer eventjes terug in de tijd. De markt is écht winters met zijn 90 kraampjes die versierd zijn met guirlandes en lampjes. Je waant je hier een weg langs de vele kraampjes van lokale ambachtslui met gezellige muziek door blaaskapellen en zangkoren op de achtergrond. Ook hier is een overvloed aan heerlijke Duitse specialiteiten, dus guten Appetit und viel Spaß!

Open

Frankrijk

Zin in een weekendje weg naar het romantische Frankrijk? Je snuift hier nu al de kerstsfeer op in Colmar. Wacht, waar? Het is niet zo gek dat deze naam je niets zegt. Echter heeft dit stadje in 2017 de 2e plaats voor beste kerstmarkt in Europa gewonnen! Dit oude stadje is dus zeker de moeite waard. Vooral de Middeleeuwse sfeer past perfect bij kerstmis. Kerstliefhebbers voelen zich hier helemaal thuis!

De kerstmarkt van Rijsel/Lille opent zijn denkbeeldige deuren ook weer. De kerstsfeer voelt hier simpelweg magisch aan. De bruisende stad wordt versierd met schitterende decoraties en lichtjes. En met het enorme, verlichte reuzenrad op de achtergrond van de Grote Markt, licht jouw mood ook helemaal op. 

Open

Engeland

De verlichte straten van Oxford Street en Convent Garden, het wereldberoemde Harrods warenhuis gevuld met kerstacties en versieringen, Winter Wonderland in Hyde Park, de Winter Market in Southbank Centre… Moeten we nog even doorgaan? We hebben het natuurlijk over de gigantische kerstmarkt van Londen. Je raakt hier simpelweg niet uitgekeken. 

Onze aanrader: bezoek het Hyde Park, want hier vind je alles wat je kersthartje begeert. Kraampjes, een ijsbaan, een ijskoninkrijk, ijsshows, ijsbarretjes en zelfs een kerstshow en kermis met diverse attracties. Een stukje verder weg van huis, maar zeker de moeite waard. 

Open