Deze kerstmarkten kan je vanaf dit weekend bezoeken. Antwerpen, Gent, Kortrijk, …

04 december 2019

December is begonnen, wat wil zeggen dat de kerstman nu al stiekem langsgaat in verschillende gemeenten om deze steden om te toveren tot een heus kerstparadijs. Ben je nog op zoek naar een leuk uitje voor dit weekend en ben je een kerstmarkt gek? Dan hebben we goed nieuws, want enkele van de leukste kerstmarkten van het jaar openen dit weekend hun deuren.

Aalst 

In deze Oost-vlaamse stad weten ze als de beste hoe ze feest moeten vieren. Aalst is de krak in het vieren van carnaval, maar ook aftellen naar kerst is één van hun sterke punten. De mooie stad vol historische bezienswaardigheden wordt geheel omgetoverd tot een kerstparadijs. De vele kerstbomen, lichtjes en slingers beloven sprookjesachtige taferelen.
De wintermarkt gaat door op het Vredeplein en de Hopmarkt. Deze mooie pleinen staan vol kraampjes waar je leuke cadeaus kan kopen of jezelf kan verwennen met de meest smakelijke streekproducten. Na het smullen kan je de verorberde calorieën verbranden op de ijspiste.

Antwerpen 

Als grootste havenstad in de wereld, kunnen we van Antwerpen niet anders verwachten dan een spetterende kerstmarkt met veel stalletjes en activiteiten. Antwerpen komt dit ook na.
Kerst wordt weliswaar over heel de stad Antwerpen gevierd. Zowel op de Grote Markt, de Handschoenmarkt, het Steenplein en de Suikerrui kan je de kerstsfeer opsnuiven. Snuister rond in het romantische Antwerpen versierd in kerstsfeer. De honderden kraampjes en chalets, prachtige versieringen, leuke winkels, gigantische reuzenrad, de 1200 m² grote ijspiste en het tube parcours in deze prachtige historische stad zullen je zeker niet teleurstellen.

Bocholt 

Wil je de koude temperaturen niet trotseren, maar wel genieten van een kerstmarkt? Dan kan je dit weekend best naar Bocholt gaan. Deze wintermarkt is de grootste overdekte indoor markt van Limburg. Je kan er ongeveer 60 kraampjes, verschillende optredens, een paardenmolen, grimeerstand en nog veel meer vinden in het 300m² grote pand. Laat je hart verwarmen op deze gezellige kerstmarkt, zonder dat je vingers en tenen bevriezen.

Gent 

De Gentse winterfeesten zijn de Gentse feesten in een winters jasje. Als je ooit al eens naar de Gentse zomerfeesten bent geweest weet je dat als er iets georganiseerd wordt in Gent je nooit teleurgesteld zal worden. De zomerfeest sfeer zal je zeker kunnen voelen vanaf dit weekend op deze 5 weken lang durende kerstmarkt. Gezelligheid alom in deze prachtige historische stad die helemaal versierd is en waar een 130 kerstkraampjes staan opgesteld. Je kan een lichtwandeling doen en zo de monumenten bezoeken. Maak ondertussen een tussenstop voor strüdel en glühwein en bewonder de prachtig versierde huizen en de etalages. Alles staat in het thema van kerst!  Dit jaar gaat alles door op de Korenmarkt, E. Braunplein en het Sint-Baafsplein. Dit is een must see want volgens de Amerikanen behoort de kerstmarkt van Gent tot de top 10 van beste kerstmarkten in Europa.

Kortrijk

Ben jij een schaatsfan? Mis dan de kerstmarkt van Kortrijk niet! Deze wintermarkt is dankzij kinderanimatie, groepsanimatie en een grote kermis zeer kindvriendelijk. Maar ook aan de volwassenen is gedacht! Terwijl je kinderen eendjes vissen of ballonen schieten kan jij genieten van een lekkere glühwein in één van de zestigtal chalets op de versierde Grote Markt. Genoeg redenen om vanaf dit weekend af te zakken naar Kortrijk dus!

Mechelen 

Op zoek naar een bourgondische kerstmarkt in een stad vol karakter? Ga vanaf dit weekend Mechelen bezoeken. De uitgebreide kerstmarkt van Mechelen bestaat uit twee locaties, unieke acts, kerstwandelingen, ontelbare kerstchalets en nog veel meer. Je zal kunnen genieten van het ‘Mechelen in Vuur en Vlam’ festival en verschillende optredens die je zeker niet mag missen. Indien je graag gaat shoppen, kun je heel veel kraampjes en winkels bezoeken, zelfs op zondagen!