Deze kerstmarkten gaan dit weekend al open: Valkenburg, Duisburg, Parijs en meer!

13 november 2019

Goed nieuws, de eerste kerstmarkten openen dit weekend!

Nederland 

Misschien wel de meest bijzondere kerstmarkt van Europa, deze vindt je in Valkenburg. Ja, gewoon in ons eigen Nederland. Wat deze kerstmarkt zo bijzonder maakt is dat dit de enige ondergrondse kerstmarkt is in alle Europese landen. Bezoek de Gemeente- en Fluweelengrot en kijk je ogen uit, want deze oude gangenstelsels zien er verbluffend uit. Mis de kans niet om één van de meest unieke kerstmarkten te bezoeken. 

Vanaf dit weekend zijn de grotten weer open en omgetoverd in de kerstsferen. Ook het Mergelrijk is vanaf zaterdag geopend, waar je kunt genieten van een 30 meter lang diorama van kleine sculpturen, die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. 

In ons kikkerlandje vinden we nog meer te gekke kerstmarkten, die allemaal hun eigen karakteristieken hebben. Dit weekend gaan er al een paar open! Allereerst in onze hoofdstad, welke meerdere kerstmarkten telt. Dat zijn echter niet de enige kerstactiviteiten in Amsterdam. Wat je zeker niet mag missen zijn de ijsbaan op het Museumplein en de Pure Wintermarkt in het Amstelpark en Park Frankendael. Een rondje schaatsen in de koude temperaturen met kerstversiering om je heen brengt je in een echte kerstsfeer. De Pure Wintermarkt is zo bijzonder, omdat deze markt alleen biologische producten en duurzame cadeautjes verkoopt. 

Je kunt dit weekend ook terecht op de kerstmarkten in Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam. Waag een rondje op de schaatsen op de ijsbaan bij Winterpaleis het Loo in Apeldoorn of op de markt in Eindhoven en bezoek de Noorse en Deense kerstmarkt in Rotterdam. Vanaf 19 november kun je ook genieten van de Country & Christmas Fair in Kasteel de Haar in Utrecht

Duitsland

Niet alleen in ons kikkerlandje worden de kerstmarkten dit weekend geopend, ook in Duitsland, het land van de kerstmarkten wordt in sommige steden het startschot gegeven. In Duisburg zijn de 750 kerstbomen weer uitgestald en verwelkomen ze je graag bij de houten hutjes, waar handgemaakte cadeautjes worden verkocht en glühwein wordt geschonken. 

In Essen vindt je maar liefst 250 kraampjes met markthandelaren uit 20 verschillende landen. Dat betekent dat je kunt genieten van hapjes uit Peru en sieraden koopt uit India. Vergeet ook de middeleeuwse markt niet, hier vindt je onder andere edelstenen en handgemaakte zeepjes.  

Ook in Oberhausen wordt dit weekend het startschot gegeven. Beleef hier een mini-wintersportvakantie tussen alle sneeuw op de Bergkerstmarkt, het Duitse Almdorf. De alphen op deze markt zijn besneeuwd, er worden Alpenproducten geserveerd en je kunt een ritje maken op de slee. Tot slot zing je natuurlijk alle kerstklassiekers mee in de après-skihut. 

Frankrijk

Parijs, de stad van de liefde is tijdens de kerstperiode nog romantischer aangekleed. Breng een bezoek aan de grootste kerstmarkt, welke op La Défense staat uitgestald. Buiten deze kerstmarkt is ook de Trocadero een bezoekje waard. De markt is gelegen aan de voet van de Eiffeltoren en staat vol internationale kraampjes. Veel kerstmarkten beschikken over een ijsbaan en dat geeft ook het ultieme kerstgevoel. Maar de ijsbaan in Parijs mag je zeker niet overslaan. Draai eens een mooie pirouette met de Eiffeltoren op de achtergrond, dat wordt pas een schitterende foto!

Oostenrijk

De kerstmarkt in de oude binnenstad en de markten op De Marktplatz en Hungerburg gaan vanaf dit weekend weer open. Innsbruck is al een schitterende stad op zichzelf. Je kijkt je ogen al uit bij aankomst als het vliegveld schittert tussen de witte bergen. Hier komt de glühwein je zeker goed van pas als je staat te koukleumen met je voeten in de sneeuw. Maar dat is het allemaal waard, want het uitzicht op de besneeuwde bergen is adembenemend. 

Ook in Wenen is vanaf dit weekend de kerstsfeer te proeven. Bezoek in elk geval de Wiener Christkindlmarkt, een 700 jaar oude, maar sfeervolle markt voor het Wiener Rathaus. Je kunt hier alles vinden wat jou doet houden van de kerstperiode. Proef geroosterde kastanjes of neem een Oostenrijkse schnapps.