Deze 4 romantische kerstfilms mag je zeker niet missen

13 november 2019

kerstfilms 2019

De dagen worden steeds iets korter en elke dag lijkt het ook net weer ietsje sneller donker te worden… De winter zit er nu toch echt aan te komen! Maar dat betekent natuurlijk ook dat je weer lekker warm onder een dekentje kunt verdwijnen en schaamteloos kerstfilms kunt kijken! Gezellig, knus samen met z’n tweetjes. Als je vriendlief zo ver krijgt natuurlijk…

Wij hebben in ieder geval alvast enkele heerlijke romantische kerstfilms voor je verzameld. Zo kom jij de donkere dagen eenvoudig door.

Last Christmas (bioscoop)

Een heerlijke romantische komedie vol met verrassende clichés. Voor de liefhebbers van absolute kerstromantiek is dit zeker een pareltje. De hoofdrol wordt in deze film vervuld door Emilia Clark, die we natuurlijk nog kennen van haar rol in Game of Thrones. Ze probeert tevergeefs door te breken als zangeres in de grote stad en daarnaast lijkt ze alleen maar foute mannen aan te trekken. Maar plots ontmoet zij de knappe Tom, die werkt in een daklozenopvang. Hij lijkt de prins op het witte paard en ook te perfect om waar te zijn… Tot het moment dat ze ergens achter komt, wat zorgt voor totale verbijstering en een absolute switch in deze film… Laat je verrassen met een einde die je totaal niet ziet aankomen, maar wel een hele mooie kerstboodschap met zich meebrengt.

Frozen 2 (bioscoop)

Het is al weer bijna 6 jaar geleden toen het eerste deel van Frozen uitkwam. We hoeven maar Let it go te zeggen en je begint natuurlijk al direct spontaan mee te zingen in je hoofd! Frozen was een enorm succes en ook nog eens de meest succesvolle animatiefilm uit de geschiedenis. Het wist een recordaantal aan behaalde inkomsten te genereren. Vandaar dat een vervolg uiteraard niet kon uitblijven.

In deze tweede editie gaat de vaste groep weer op pad. Anna, Elsa, Kristoff en Sven verlaten nu het het vertrouwde land Arandelle en vertrekken naar een nieuwe plek waar het altijd herfst lijkt te zijn… Op zoek naar krachten die nodig zijn om het koninkrijk te beschermen en behoeden van de ondergang. Ga mee op deze wonderlijke reis vol met spanning en grote avonturen. Een ideale film om je (klein)kids eens gezellig mee te nemen naar de bioscoop!

A christmas prince: The royal baby (Netflix)

Alweer het derde deel in deze succesvolle reeks. Nadat de twee koninklijke tortelduifjes al in het huwelijksbootje waren gestapt in deel 2, is het nu tijd voor de volgende stap in het sprookjesverhaal; er is een baby op komst! Nu de twee klaar zijn voor het starten van een gezinnetje, lijkt het geluk niet op te kunnen voor Queen Amber en King Richard (lijkt dit verhaal eigenlijk niet heel veel op Meghan & Harry?). Echter, in deze film dienen de newlyweds ook hun familie te helpen om een ontbrekend vredesverdrag te realiseren. Lukt dit niet, dan wordt de familie bedreigt met een oude vloek uit het verleden…

Holiday in the wild (Netflix)

Vier nu gezellig kerst in Afrika! Dat is weer eens wat anders dan een New York City dat vol ligt met een pak sneeuw. De hoofdrolspeelster kennen we nog als Charlotte van de succesvolle serie Sex and the city. In deze film verwacht de mooie Kate een tweede honeymoon met manlief aan te gaan, nadat haar zoon uit huis is gegaan om te gaan studeren. Helaas, liep het net even anders en wordt ze gedumpt en blijft ze radeloos over… Ze besluit om niet bij de pakken neer te zitten en in haar eentje een safari trip aan te gaan in Zambia. Hier komt ze een knappe piloot tegen, waarmee ze samen komt te werken bij een olifantenopvang. De liefde lijkt op te bloeien, maar zal het er ooit van komen?