December is de op één na populairste vakantiemaand

22 december 2018

verlof kerstvakantieGaan jullie tijdens de kerstperiode op vakantie? Veel mensen nemen verlof om op skivakantie te vertrekken, cadeautjes te kopen of zich gewoon rustig voor te bereiden op Kerstmis en Oudejaar. De cijfers van Acerta Consult, die er een onderzoek naar deden in België, bevestigen dat. Er blijkt uit dat december de op één na populairste verlofperiode is!

Samen met juli en augustus, is de maand december goed voor een opname van 54% van de vakantiedagen bij Belgische werknemers. Naast de zomervakantie verkiezen veel mensen dus in de tweede plaats hun verlof te plannen in de kerstperiode. In principe eigenlijk niet zo slim, want in deze periode zijn de vluchtprijzen duurder want ‘iedereen gaat op vakantie’.

Annelies Baelus, Director Acerta Consult, vermeldt wel dat dit niet in elke sector geldt. Dat is bijvoorbeeld erg het geval in de bouw, die collectief sluiten en ook in de dienstensector nemen veel mensen verlof. In andere sectoren wordt dan weer minder vaak verlof opgenomen. Opvallend is dat mensen in het begin van het jaar blijkbaar quasi geen vakantie nemen. Vermoedelijk omdat ze die vakantiedagen willen sparen. Wat er ook van zij, als jij binnenkort niet moet gaan werken, geniet er dan van!