De vijf leukste kerst spelletjes

06 november 2018

Kerst is een echt familiefeest. Gezellig een kerstfilm kijken of naar kerstmuziek luisteren. En natuurlijk spelen we met z’n allen een spelletje. Met deze vijf kerst spelletjes gaan jullie je ongetwijfeld vermaken deze kerstdagen!

Monopoly Christmas Edition

Wanneer je dit spelletje onder de boom vindt, weet je zeker dat je een heerlijke kerst tegemoet gaat. Monopoly is al leuk, maar met de kerst-editie combineer je het mooiste van twee werelden! Wat nou een lege portemonnee na de kerstdagen? Vul je zakken ten koste van je familieleden of vrienden en doe dat geheel legaal! Dit spel gaat jullie urenlang plezier bezorgen. Je kunt het spelletje spelen met een groep tot 6 mensen. De hele familie kan dus aanschuiven. De kerstpionnen maken het helemaal af.

 

 

Het Pakjesspel

Eén van de hoogtepunten van Kerstmis is het uitdelen van de cadeaus. Om deze vrolijke gebeurtenis van wat spanning te voorzien, is er nu het Pakjesspel. Een soort pakjes-roulette waarbij je in een enkel ogenblik pakjes kunt winnen of je met een beetje pech je hele voorraad ziet verdampen. Het pakjesspel is geschikt voor zowel Sinterklaas als Kerstmis. Je speelt het spel met dobbelstenen en kaarten. Reken jezelf niet te snel rijk wanneer je enkele pakjes jouw kant op ziet komen, maar probeer het zo slim mogelijk te spelen. Lachen gegarandeerd, een cadeautje dus niet!

 

 

Escape Room gezelschapsspel

Escape Rooms zijn razend populair. Het idee is simpel: je zit opgesloten in een huis en moet binnen 60 minuten maken dat je buiten staat. Om uit het huis te ontsnappen, moet je verschillende raadsels oplossen. Spannend? Jazeker! Ook wanneer je het gewoon aan de keukentafel speelt met familieleden of vrienden. Mensen die vindingrijk, creatief en logische denkers zijn, gaan hier zeker goed scoren. Maar ook teamwork speelt een rol. Het spel werd al uitgeroepen tot spel van het jaar en deze kerst zijn jij en je vrienden aan de beurt om te ontdekken hoe leuk Escape Room is!

 

 

Sjoelen

Ouderwets? Welnee. Sjoelen is weer helemaal populair en is bij uitstek geschikt voor kerst. De hele familie om de tafel en maar eens kijken wie de beste coördinatie heeft. Deze sjoelbak is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Met zijn 122 centimeter past ie mooi op de keukentafel en neemt hij geen meters in beslag in de garage op het moment dat je ‘even niet aan het sjoelen bent’. De bak wordt geleverd met 20 sjoelschijven. Schuif dus snel aan en sjoel er lekker op los deze kerst.

 

 

30 Seconds bordspel

Dit is een echt teamspel, dus de banden in de familie kunnen weer eens aangehaald worden deze kerst. Eén lid van het team probeert zoveel mogelijk woorden te omschrijven. De anderen moeten raden. Hoe meer begrippen worden geraden, hoe dichter jullie bij de finish komen. Slechts de dobbelsteen kan jullie af en toe wat (on)geluk bezorgen. Dit spel is verkrijgbaar in een Nederlandse én een Vlaamse versie.