De perfecte verlichting voor het kerstfeest

26 november 2019

kerstverlichting

Kerst betekent veel gezellige dingen doen met vrienden en familie. Kerstontbijten, -brunchen én -dineren en na afloop nog een gezellig kerstfeestje. Omdat iedereen zo veel sociale aangelegenheden heeft in deze periode, wil je natuurlijk wel écht opvallen als je je kerstfeestje geeft. Anders is iedereen dat feest waar je zo veel moeite in gestoken hebt op 1 januari alweer vergeten. Weet je niet goed hoe? Kerstverlichting helpt je uit de brand! Wij geven je een aantal tips.

Steel de show met kerstfiguren

Geen zin in gedoe met een lichtslang of toch niet zo creatief? Gelukkig hoef je niet perse zelf een verlicht kerstfiguur te buigen, maar kun je deze ook kant en klaar kopen. Zet bijvoorbeeld een door tientallen lampjes verlichte rendier in de tuin die alle bezoekers op een vrolijke wijze begroet of zet binnen een gezellige verlichte sneeuwpop neer. Met kerstfiguren haal je direct de kerstsfeer in huis. 

Creëer de mooiste kerstboom

De kerstboom steelt natuurlijk hoe dan ook de show. Of hij nou leuk, origineel en vrolijk is of er stiekem een beetje saai en kleurloos uitziet, de ogen zullen altijd gericht zijn op de versierde boom. Echt opvallen met je kerstboom is soms dus best een beetje moeilijk, maar dankzij mooie verlichting zeker niet onmogelijk. Natuurlijk kun je kiezen voor traditionele kerstverlichting en helemaal losgaan met kerstballen, slingers, ornamenten en allerlei andere versieringen. Zo valt je kerstboom wel op. Hoe je zeker weet dat de boom óók opvalt is door te kiezen voor bijzondere kerstverlichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekleurde kerstverlichting? Door geen witte maar blauwe, groene of rode lampjes in de boom te hangen creëer je direct een heel ander effect. De boom wordt een echte eyecatcher en heeft een veel vrolijkere uitstraling. Stem de kerstballen, slingers en piek af op de kleur verlichting en je boom is een prachtig geheel. Je kunt ook nog verlichte kerstballen of kerstpieken in de boom hangen om nét even dat beetje extra aan de boom toe te voegen.

Vorm met een lichtslang een kerstboodschap

Met een lichtslang kun je een hoop kanten op. Het leuke aan deze slangen, die voorzien zijn van kleine led-lampjes, is dat deze zeer flexibel zijn. Het zijn slangen die gemaakt zijn van sterk plastic en die moeiteloos in allerlei vormen en figuren te buigen zijn. Hierdoor kun je ze niet alleen om een boom of paal laten cirkelen, maar ook ombuigen tot een kerstster of rendier. En wat ons betreft de leukste optie: je kunt er ook allerlei letters van maken. Zo schrijf je met een lichtslang een mooie boodschap. Hang deze prominent aan de muur en alle bezoekers van je kerstfeestje zullen hem lezen.

Jouw kerstfeest wordt dit jaar onvergetelijk dankzij de mooiste en leukste kerstverlichting. Met een lichtslang geef je al je gasten een mooie boodschap mee, terwijl kerstfiguren de bezoekers begroeten. En je kerstboom schittert als stralende middelpunt. Zo weet je zeker dat iedereen jouw feest nog lang zal onthouden.