De leukste uitjes voor het hele gezin in december

05 november 2019

De winter nadert. Gelukkig voor ons betekent dat ook dat er overal leuke evenementen worden georganiseerd om samen de koude dagen door te komen. Heel veel van deze uitstapjes zijn ook enorm geschikt voor gezinnen met kinderen. Wil jij in december weer eens wat nieuws en origineels uitproberen met de kids? Scroll dan zeker even door onderstaand lijstje en laat de voorpret maar vast beginnen! 

Ahoy

Een kerstmarkt is nooit mis 

In de aanloop naar kerst organiseren zo goed als alle steden een eigen kerstmarkt. De één wat uitbundiger dan de ander natuurlijk. En wie heeft hier nou geen zin in? Een gezellige verzameling van sfeervolle kraampjes, knusse pleintjes om te eten en drinken, en sommigen hebben nog meer extra’s zoals een draaimolen of schaatsbaan. Neem dus zeker eens een kijkje tussen de lijst van kerstmarkten!

Droom weg in het circus

Ieder kind moet eens in zijn/haar leven een circus meegemaakt hebben, toch? Al helemaal als het om een kerstcircus gaat! En ook deze komen er weer aan. Naast de leukste clowns, beste acrobaten en stoerste krachtpatsers zijn er nog meer speciale acts te bewonderen. Wij verklappen alvast dat één van deze acts nog nooit eerder te zien was in Nederland. Komt dat zien, want zoiets indrukwekkends vergeten jullie nooit meer.

Ahoy

Duik de winterse pretparken in 

Ook pretparken passen zich aan op de winter. Ze worden bijzonder aangekleed voor extra sfeer en er worden diverse, speciale activiteiten en shows aangeboden. Zet de winteropenstelling van Disneyland en/of de Winter Efteling dus zeker op jullie planning! Iets kleinschaliger en betaalbaarder is een dagje naar het Sprookjeswonderland in Enkhuizen en/of attractiepark de Waarbeek. De magische winterweken in Toverland zijn ook zeker een bezoekje waardig. Wil je het helemaal goed afsluiten, bezoek dan Slagharen voor een spetterende vuurwerkshow. 

Zoek het licht op 

Sommige mensen worden een beetje somber van het donker. Heb jij ook een oppeppertje nodig? Bezoek dan één van de vele lichtfestivals in Nederland! Zo kun je bijvoorbeeld een spectaculaire route bewandelen in Eindhoven en zijn er meerdere dierentuinen en parken die ’s avonds sprookjesachtig verlicht worden en open zijn voor avondbezoek. Onze favorieten zijn Wildnights in WILDLANDS, Africa by Light in Safaripark Beekse Bergen, Warme Winterweken in Dierenpark Amersfoort, Amsterdam Light Festival, GLOW Festival Eindhoven en Magische Lichtjesmaand in Madurodam. Er zijn nog veel meer van dit soort evenementen te vinden door het gehele land. Waar je ook heen gaat, je kijkt je ogen uit! 

Ahoy