De leukste kerstmarkten van Duitsland

26 juli 2023

Wanneer we het hebben over de kerstmarkt, dan hebben we het natuurlijk over onze oosterburen en dat is Duitsland. Het is dus ook niet zo heel vreemd dat we richting de kerstdagen allemaal massaal naar Duitsland gaan om daar vervolgens rond te struinen over een van de vele kerstmarkten. Omdat er natuurlijk zo ontzettend veel zijn, hebben we een aantal van de leukste voor je op een rijtje gezet. Dus wil jij dit jaar met je vrienden, familie of collega’s naar een kerstmarkt en dan het liefste in Duitsland, dan ben je hier aan het juiste adres. 

Kerstmarkt Duitsland

Nürnberg

Laat je betoveren door de charme van de kerstmarkt in Nürnberg. Met meer dan 180 kraampjes vind je hier alles wat je hartje begeert. Van ambachtelijke handwerk tot heerlijke lekkernijen zoals Nürnberger Lebkuchen en Glühwein. Struin langs de gezellig verlichte kraampjes en laat je verrassen door de authentieke sfeer. Het leuke aan deze kerstmarkt, is dat je er natuurlijk ook allerlei leuke inspiratie kunt opdoen voor bijvoorbeeld het samenstellen van een kerstpakket op je werk. Vind je het nu lastig om iets te bedenken, dan is een kerstpakket cadeaubon ook een goed idee. Zo kunnen je werknemers ter waarde van een bepaald bedrag zelf iets uitzoeken.

Dortmund

Dortmund is de trotse gastheer van de grootste kerstboom ter wereld, versierd met duizenden lichtjes. Deze kerstmarkt trekt jaarlijks vele bezoekers die onder de indruk zijn van de adembenemende kerstversiering en het grote aanbod aan cadeaus en delicatessen. Proef zeker eens de lokale specialiteit, de Dortmunder Jäger Punsch, en geniet van live muziek op de achtergrond. Afhankelijk van de afstand die je moet afleggen, is het misschien wel raadzaam om ook direct een overnachting te boeken. Zo kunnen jullie niet alleen ongestoord rondlopen, maar kan ook de bestuurder, in het geval jullie met de auto gaan, een glaasje glühwein meer drinken.

Keulen

Langs de prachtige Rijn vind je de kerstmarkt in Keulen. Met maar liefst zeven verschillende kerstmarkten verspreid over de stad, is er voor ieder wat wils. Slenter door de gezellige straten en bewonder de schitterend versierde kraampjes. Proef van typische Keulse lekkernijen zoals Reibekuchen en breng een bezoek aan de imposante Dom van Keulen, die tijdens de kerstperiode prachtig verlicht is.

Dresden

De kerstmarkt in Dresden is met recht een van de meest bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Gelegen op de Altmarkt, omringd door historische gebouwen, waan je je hier in een sprookje. Bewonder de traditionele kunstwerken van lokale ambachtslieden en geniet van heerlijke Dresdner Stollen, een zoete lekkernij waar de stad bekend om staat.

München

In de Beierse hoofdstad München worden de kerstdagen op traditionele wijze gevierd. De kerstmarkt op de Marienplatz is een absolute must-visit. Geniet van live muziek, proef de heerlijke Glühwein en bewonder de prachtige kerststal. Ook de omliggende markten, zoals de Münchner Freiheit markt en het Tollwood Winterfestival, zijn zeker een bezoekje waard.

Wanneer ga jij?

De kerstmarkt is een uitje op zich, de perfecte manier dus om er even gezellig met een aantal vrienden op uit te gaan. Het leuke aan deze markten is, is dat je er vaak allerlei lekkernijen kunt halen en helemaal in de kerstsfeer komt. Helemaal met de wetenschap dat er op je werk ook nog een kerstpakket van kerstpakkettenplaza.nl voor je klaarstaat, met allerlei lekkere producten waarmee je kerst nog gezelliger wordt.