De leukste kerstfilms die je gezien moet hebben

15 november 2018

Hangen de kerstlichtjes al op bij jou thuis? Staat de boom al?! Elk weekend al gezellig in de sofa met een kerstfilm? Wij helpen jou bij jouw keuze!

Hou jij nog van een oldschool DVD, of kijk je liever op je tablet, laptop of TV naar Netflix of een streaming service?

Waar vind je de leukste kerstfilms?

Om de beste films op te zoeken kan je altijd terecht op internationale rating websites zoals IMDB of RottenTomatoes. Daar stemmen duizenden gebruikers op hun favoriete films. Op basis van die stemmen wordt een top 10 of top 100 samengesteld waaruit jij kan kiezen! Er bestaan natuurlijk ook honderden blogs, ook in het Nederlands, waar je een lijst van de beste films terug kan vinden.

kerstfilms

Zoek je nog een leuk kerstcadeau? Op bol.com kan je jouw favoriete kerstfilms en -series bestellen en krijg je ze de volgende dag nog aan je deur geleverd.geef-eens-een-kerstfilm-cadeau

 

De allerbeste kerstfilms op een rij

Dit is alvast onze top 3 beste kerstfilms aller tijden:

  1. Love Actually (2003)
    De romantische film die alle harten doet smelten tijdens de koude donkere winterdagen! De film draait rond het liefdesleven van verschillende koppels, die op hun eigen – vaak grappige – manier liefde en vriendschap beleven in de periode voor Kerstmis. Enkele topacteurs en actrices zoals Hugh Grant, Colin Firth, Keira Knightley en Liam Neeson zorgen voor een pracht van een verhaal. Een echte aanrader!
  2. The Nightmare Before Christmas (1993)
    Deze musical-animatiefilm moet je gezien hebben! Bekende producent Tim Burton bracht de film in 1993 uit, volledig in stop-motion, geproduceerd door een dochterstudio van The Walt Disney Company. Het verhaal volgt Jack Skellington, de pompoenkoning, die Christmas Town wordt ingezogen en daar ontdekt dat liefde alles overwint. Deze leuke – en soms een beetje enge – familiefilm is perfect voor de kerstdagen!
  3. Frozen (2013)
    Disney bracht een knaller van formaat uit met deze Amerikaanse animatiefilm. Iedereen kent het liedje ‘Let it go’ ondertussen wel! De prinsessen Elsa en Anna maken het avontuur van hun leven mee, wanneer de magische krachten van ijsprinses Elsa uit de hand lopen. Hun vrienden – het rendier en Olaf de sneeuwman – zorgen voor de grappigste momenten. Deze film is geschikt voor kinderen én de rest van de familie. Zeker meezingen!

bekijk-de-leukste-kerstfilms

 

We helpen je ook al verder voor de beste films van 2018. In de cinema kan je binnenkort naar The Grinch, een remake van de classic uit 2000!

Oneindig kerstplezier op Netflix

Ook op Netflix vind je 4 nieuwe toppers: ‘A Christmas Prince’ krijgt dit jaar een vervolg met ‘The Other Royal Wedding’. In november komen ‘The Holiday Calendar’ en ‘The Princess Switch’ online, net zoals ‘The Christmas Chronicles’, een film van de makers van ‘Home Alone’ met Kurt Russell in de hoofdrol.

Wist je dat je op Netflix een hoop films kan ontgrendelen? Als je Netflix kijkt via je browser op je laptop of je tablet, kan je heel wat ‘verborgen’ films terugvinden die niet zomaar openbaar staan op Netflix. We leggen even uit hoe. Je begint met de volgende link: http://www.netflix.com/browse/genre/INSERTNUMBER. Waar ‘insertnumber’ staat geef je de code in van de film of het genre dat je wil bekijken. De link zou dus http://www.netflix.com/browse/genre/1474017 worden. Gemakkelijk, toch?

ontdek-het-kerstgevoel-op-netflix

We geven je alvast enkele leuke Netflix kerstcodes mee:
Christmas Children & Family Films – 1474017
Romantic Christmas Films – 1394527
Family-friendly Christmas Films – 1394522
Christmas Children & Family Films for ages 11 to 12 – 1477206
Feel-good Christmas Children & Family Films – 1475066
Christmas Children & Family Films for ages 5 to 7 – 1477201
Goofy Christmas Children & Family Films – 1475071
Christmas Children & Family Films from the 1990s – 1476024
British Christmas Children & Family Films -1527064
Christmas Children & Family Films for ages 8 to 10 – 1477204
European Christmas Children & Family Films – 1527063
Canadian Christmas Children & Family Films – 1721544

Maak je favoriete kerstfilms nog leuker met kerstbingo

kerstbingo

Je kan trouwens dit leuke kerstbingo-spelletje spelen wanneer je kerstfilms kijkt. De meeste kerstfilms hebben namelijk een aantal terugkerende thema’s. Denk maar aan prinsen of prinsessen die eindelijk de liefde van hun leven vinden, een romantische kus op het einde, of iemand die in de keuken lekkere koekjes staat te bakken terwijl het sneeuwt buiten, … Je kan nu zelf ook deze leuke kerstbingo-kaart afdrukken en gebruiken om zelf je thema’s op te schrijven. Telkens een film één van deze thema’s bevat, win jij een punt. Je kan zelf met familie of vrienden afspreken wat je uiteindelijk kan winnen!