De leukste kerst spellen voor met het gezin

29 maart 2023

Kijk jij elk jaar ook zo uit naar Kerstmis? Gezellig met het gezin, familie en vrienden bij elkaar komen en genieten van al het lekkere eten. Naast dat er veel gekletst wordt, komt er ergens op de dag ook de vraag ‘Wie wil er een spelletje doen?’ voorbij. Wij hebben de leukste kerst spellen zoals online Christmas Santa Slot, bordspellen en andere varianten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je dit jaar tijdens kerst kan spelen.  

De leukste kerst spellen voor met het gezin

Ticket to Ride

Het is het ideale spel om te spelen met een groep van 2 tot 5 mensen. Het is toegankelijk voor kids vanaf 8 jaar, maar ook jongere kinderen kunnen gemakkelijk mee doen. Het spel duurt ongeveer een uur. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk spoorwegverbindingen aan te leggen. Voordat je een verbinding mag maken, moet je eerst de juiste kaarten verzamelen. Om te winnen moet je de meeste punten verzamelen. Een leuk spel voor jong en oud, dat niet te lang duurt.  

30 seconds

Misschien wel het populairste spel voor samen met het gezin, familie of vrienden. Om 30 seconds te spelen hoeft het geen Kerstmis te zijn. Dit spel is altijd leuk om te doen. Hoe lang het spel duurt hangt af van hoe snel alles gaat, maar het duurt gemiddeld ongeveer 30 minuten. Het aantal spelers kan oplopen tot 24 en het is handig als iedereen 12 jaar of ouder is. Het spel wordt gespeeld in teams. Een speler moet begrippen gaan omschrijven en de andere teamleden moeten raden om welk begrip het gaat. Hoe meer begrippen je goed hebt binnen 30 seconden, hoe meer stappen je mag zetten. Wie als eerst de finish bereikt wint. 

Halli Galli

Het spel dat toegankelijk is voor het hele gezin. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen. Het voordeel is dat een spelletje maar tien minuten duurt. Zo raken de kinderen niet verveelt en je kan zelf kiezen hoeveel potjes je speelt. Spelers krijgen een dichte stapel kaarten en moeten elke keer een kaart omdraaien. Als alle omgedraaide kaarten samen vijf zijn, dan moeten de spelers zo snel mogelijk op de bel drukken. De bel staat in het midden van iedereen. De speler die als eerst op de bel drukt krijgt alle opengedraaide kaarten van tafel. De speler die alle kaarten in zijn of haar bezit heeft wint. 

De Slimste Mens ter Wereld

Wil je een uitdagend spelletje spelen? Ga dan voor De Slimste Mens ter Wereld. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen meedoen, een ronde duurt ongeveer 45 minuten en het maximaal aantal spelers ligt op vier. Het spel is vrijwel hetzelfde als het programma. Je doorloopt de rondes 3-6-9, Open deur, Puzzel, Ingelijst en Finale. Tijdens het spel verlies en verdien je secondes. De speler met de meeste secondes wint het spel. 

 Monopoly Kerst

We sluiten af met het ultieme kerst bordspel: Monopoly Kerst. Het klassieke bordspel kan met maximaal zes deelnemers gespeeld worden. De kerst editie is extra leuk om te spelen tijdens de feestdagen, maar elke vorm van Monopoly is natuurlijk geschikt. Koop zoveel mogelijk straten, bouw huizen, zet hotels neer en verdien het meeste geld.