De beste tips voor het samenstellen van een fantastisch kerstpakket

17 november 2021

Terwijl we de herfstdagen zijn aangebroken, komen de feestdagen steeds dichterbij. Als jij een ondernemer bent, dan zul je ongetwijfeld al hebben nagedacht over het kerstpakket. Hoe ga jij je werknemers dit jaar verrassen? Als je op zoek bent naar inspiratie, lees dan snel verder om kennis te maken met de beste ideeën voor het samenstellen van een fantastisch kerstpakket! 

Een Fantastisch Kerstpakket

Kies voor kwaliteitsgeschenken

Om de talloze keuzes voor een kerstpakket in te kaderen, is het handig om te beginnen met het vaststellen van het budget. Dit doe je door jouw financiële mogelijkheden in kaart te brengen en te onderzoeken wat je precies wilt geven. Ga op onderzoek uit, selecteer kwaliteitsgeschenken en bedenk goed wat voor soort kerstcadeau je dit jaar wilt geven. Het is belangrijk om te onthouden dat een goed geschenk kan bijdragen aan het bouwen van duurzame relaties met je werknemers. Door middel van een vroege planning, zorg je ervoor dat je de beste cadeaus kunt kopen voordat de voorraden van de leveranciers uitgeput zijn. Om je hierbij te helpen, zijn hier vier uitstekende ideeën voor geschenken voor je team.  

Kantoordecoratie en kantoorgereedschap 

Als je van plan bent om een kerstpakket samen te stellen met verschillende geschenken, dan kan kantoordecoratie en relevante benodigdheden hartstikke handig zijn om cadeau te doen. Denk hierbij aan kleine planten die geschikt zijn om op een bureau te zetten, potloodhouders, fotolijstjes, notitieblokken en kalenders. Dit zijn wellicht niet de meest verrassende cadeautjes, maar zijn uitermate geschikt om onderdeel te maken van het kerstpakket. 

Drankjes

Een goede fles wijn of een ander smakelijk drankje is onmisbaar in een kerstpakket! Dit pakt namelijk goed uit tijdens het kerstdiner en bij het inluiden van het nieuwe jaar. Een ander leuk idee is om hoogwaardige koffiebonen aan de fijnproevers cadeau te doen. Aangezien smaken verschillen, houd er rekening mee dat de ontvanger in kwestie alcohol of koffie drinkt. Mocht dit niet het geval zijn, selecteer dan een voortreffelijk alcohol- en cafeïnevrij drankje.  

Cadeaubon

Wil je teleurstelling voorkomen en het team alle vrijheid geven bij het selecteren van hun eigen leuke cadeaus, denk er dan eens over na om een cadeaubon in het kerstpakket toe te voegen. Met goede cadeaubonnen zorg je ervoor dat werknemers kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod van leuke uitjes en andere handige benodigdheden. 

Hobby-gerelateerde geschenken

Als je goed op de hoogte bent van de hobby’s van je werknemers, dan is dit een uitstekend moment om een geschenk uit te kiezen die hen te helpen genieten van een hobby. Denk hierbij aan  tuingereedschap, kookgerei, of golfaccessoires.