De 5 redenen om altijd kerstkaarten te blijven versturen

06 januari 2023

Door alle digitale ontwikkelingen lijkt de traditie van kerstkaarten verloren te gaan. Tegenwoordig krijgen we van vrienden en familie allemaal filmpjes via whatsapp of andere social media met een kerstwens. Maar er gaat niets boven zo’n ouderwetse kerstkaart op de mat. Er zijn genoeg redenen voor mensen om kerstkaarten kopen en te versturen In dit artikel zetten we vijf hiervan voor je op een rijtje.

Kerst

#1 Je laat mensen weten dat je aan ze denkt

Een leuk kerstcadeau hoeft niet voor iedereen tientallen euro’s te kosten. Een kerstkaart is een klein gebaar en wordt door iedereen als een cadeautje gezien. Het gaat ook niet om het bedrag wat je aan een ander spendeert. Voor de meesten is het al voldoende dat ze gezien en gehoord worden. Met een kerstkaart laat je weten dat je de ander waardeert en dat je het fijn vindt om de ander te kennen. Een klein gebaar is in dit geval een groot geschenk.

#2 Je houdt contact met mensen die je niet vaak spreekt

Je kunt niet iedereen van je kennissenkring dagelijks spreken. Ook al wil je dat nog zo graag – je hebt vast andere dingen te doen. Een kerstkaart kun je zien als een jaarlijks incheck momentje. Je laat de ander weten dat het goed gaat en dat je weer uitkijkt naar de feestdagen. Zulke kaarten worden door elke ontvanger warm verwelkomd en gekoesterd.

#3 Gevoel van nostalgie en verbondenheid

In het jaar 2022 gaat alles digitaal, maar in 2022 worden de kerstkaarten op de mat nog altijd het beste ontvangen. Het doet ons weer denken aan vroegere tijden, toen we nog veel kerstkaarten toegestuurd kregen. Van de oudtantes van je moeder tot die ene nicht aan de andere kant van de wereld. Door de kerstkaarten ervaren we het gevoel van familie extra sterk en dat laat ons mijmerend terugdenken aan vroeger. Vooral als je een kaartenslinger koopt voor in de woonkamer, zodat je alle kaarten een prominente plek kunt geven.

#4 Voor als je elkaar weer eens tegenkomt

Je hoeft niet iedereen heel aardig te vinden. Maar soms zorgt het versturen van kerstkaarten dat er geen ongemakkelijke situaties ontstaan. Als je die ene zure tante weer op een verjaardag tegenkomt zonder dat ze een kaartje van je kreeg, zorgt dat voor ongemakkelijke situaties. Dus stuur die ene kaart extra – het is een kleine moeite. En juist die zure mensen hebben extra liefde nodig. Dat kun je geven met een kaartje of een ander kerstcadeau bij hallmark.nl.