Corona-proof kerst vieren: zo doe je dat

18 december 2020

online kerstdiner

Door de stijgende corona besmettingen zijn er helaas geen verspoelde maatregelen met kerst. Hierdoor gaat kerst er dit jaar voor de meeste mensen behoorlijk anders uitzien dan andere jaren. Geen groot familiefeest dit jaar en uitgebreid dineren bij je lievelingsrestaurant zit er dit jaar ook niet in. Niet getreurd je kunt er dit jaar nog steeds een feestje van maken zonder de huidige maatregelen te breken. 

3 Dagen kerst vieren

Vind jij het ook altijd zo jammer als de kerstdagen weer voorbij zijn? Vier het dan dit jaar een dagje langer en plak er een derde kerstdag aan vast. Als je kerstavond ook nog viert, heb je 4 momenten waarop je vrienden of familie uit kan nodigen in kleine groepjes. Doordat je met minder mensen bent is het makkelijk om afstand van elkaar te houden en loop je minder kans op besmetting. Het is natuurlijk niet zo gezellig als kerst vieren met zijn allen, maar misschien heeft kleinschalig kerst vieren ook nog zo zijn charme. En zeg nu zelf een kerstdiner voor 2 gasten koken is makkelijker van voor 15! 

Cadeautjes opsturen 

Verwennen jullie elkaar elk jaar met mooie kerstcadeaus onder de kerstboom? Stuur dan dit jaar de cadeautjes op naar de familieleden waarmee je dit jaar geen kerst kunt vieren. Veel webshops kunnen jouw cadeautjes speciaal voor kerst extra mooi inpakken. Zorg wel dat je op tijd bestelt, want dit jaar zullen mensen meer dan ooit kun kerstcadeaus online bestellen. Jullie kunnen elkaar bijvoorbeeld (video) bellen tijdens het openmaken, dan voelt het toch nog een beetje of jullie bij elkaar zijn.

cadeau inpakken

Videobellen 

Dit jaar zal het record videobellen tijdens kerst ongetwijfeld verbroken worden. Aangezien we niet met zijn allen samen kunnen zijn in één huis is dit een goede oplossing. Door met elkaar te videobellen kun je elkaar toch zien en lekker met elkaar kletsen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een online spel samen te spelen. Ondanks dat het natuurlijk niet zo gezellig is als in het echt bij elkaar zitten, vinden wij deze optie toch een goed alternatief. Let er wel op dat iedereen begrijpt hoe videobellen werkt voordat het zover is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat opa en oma niet begrijpen hoe ze kunnen deelnemen aan het gesprek. 

Kerstdiner bestellen

Ga jij gewoonlijk elk jaar lekker uit eten tijdens kerst? Dat zal er dit jaar helaas niet inzitten. Toch kun je alsnog genieten van het eten van jouw favoriete restaurant, veel restaurants bezorgen namelijk. Zo kun jij toch nog genieten van je favoriete restaurant en steun je de horeca. Als je helemaal uit wilt pakken dit jaar kun je ook voor kiezen om een thuiskok in te huren. Die gaat dan in jouw keuken aan de slag om de lekkerste gerechten op tafel te toveren. 

Kerstkaarten sturen 

Neem jij liever het zekere voor het onzekere en nodig je dit jaar niemand uit? Stuur je geliefden dan een kerstkaart. Doe wat extra je beste op het verhaal in de kaart en laat weten wat hij of zij voor jou betekent. Als je graag creatief bezig bent kun je er ook voor kiezen de kerstkaarten zelf te knutselen. Een kerstkaart is een mooi geschenk om te geven en om te krijgen.