Combineer jouw wintersport met een kerstmarktbezoek

15 november 2017

Het wordt weer winter en dat betekent dat vele mensen erop uit trekken! En aangezien er in zowel Nederland als België niet altijd een dik pak sneeuw valt – en we met ons vlakke landschap sowieso een klein beetje beperkt zijn – kiezen we vaak voor een tripje naar onze buren. Maar ook Oostenrijk en Tsjechië zijn populaire bestemmingen. 

Kerstvakantie vieren in de bergen is misschien wel het leukste dat er is. Hoe gezellig het ook kan zijn in je eigen huisje, bijna niets overtreft de warmte van een knapperend haardvuur terwijl je de avondschemering op de besneeuwde bergtoppen ziet neerdalen. En natuurlijk sla je daarbij de oer-Duitse, oer-Oostenrijkse of Oer-Franse kerstmarkten niet over. Wij vonden drie leuke combinaties voor de sneeuwfanaten, velen met gratis skipas!

Duitsland – Beierse Woud
Het Beierse Woud is werkelijk adembenemend rond de kerstperiode. Je kunt er prachtig skiën en bent verzekerd van een witte kerst! Wanneer je nu een leuke skivakantie boekt, kun je kiezen uit twee grootse kerstmarkten op minder dan twee uurtjes rijden. Bezoek dus zeker even de kerstmarkt van München of de kerstmarkt van Neurenberg tijdens je verblijf in het Beierse Woud.

Bekijk hier alle deals voor een Duitse wintervakantie

Oostenrijk – Innsbruck
Innsbruck is al leuk op het moment dat je er landt. Wanneer je uit het vliegtuig stapt, voel je je direct in de kerststemming komen (wow, het uitzicht vanaf de luchthaven) en dan moet het skiën nog beginnen! Het mooiste van de regio Tirol is dat je er niet alleen terecht kunt voor de leukste sneeuwvakanties, maar dat er ook een kerstmarkt staat waar je hartje ongetwijfeld sneller van gaat kloppen. Bezoek ze zeker allebei!

Bekijk hier alle deals voor een wintersportvakantie in Oostenrijk

Tsjechië – Praag
Tsjechië is meer en meer een toeristenstrekpleister. Niet alleen omdat je in Tsjechië simpelweg minder kwijt bent voor een vakantie, maar ook omdat de Tsjechen uitgebreid kerst vieren. Ontdek het zelf en ga eens kijken in bijvoorbeeld het Reuzengebergte. Je kunt er prachtig skiën én je zit op minder dan twee uur van één van de mooiste kerstmarkten van Europa: de prachtige kerstmarkt van Praag. Zeker niet te missen!

Bekijk hier alle deals voor een Tsjechische wintersportvakantie

Leuk om even te vermelden: wanneer je nu boekt, krijg je een extraatje bij je wintersportvakantie!