Brussel heeft de beste kerstmarkt ter wereld!

03 december 2022

KerstmarktDe reiswebsite ‘Big 7 Travel’ heeft, rekening houdend met het aanbod aan kerstchalets, het eten, entertainment en de originaliteit, de vijf beste kerstmarkten op een rijtje gezet.

Op de vijfde plaats staat de prachtige kerstmarkt in Wenen, gevolgd door het winterland in Birmingham. Voor de derde plaats reizen we helemaal naar de andere kant van de wereld, want daar staat Chicago. Gelukkig moet je voor de top twee niet ver reizen! Op nummer 2 staat de kerstmarkt in Berlijn. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de eerste plaats; deze werd toegekend aan Brussel!

We horen je al denken: wat maakt Winterpret in Brussel zo speciaal? De kerstmarkt heeft veel meer te bieden dan alleen maar kerstchalets. Je kunt er niet alleen op de schaatsbaan, maar ook op een curlingbaan al je trucjes laten zien. Of kijk je ogen uit tijdens een ritje in het reuzenrad. Nog een leuke activiteit: luister naar drie ensembles die elk weekend recitals brengen waarin kerstliederen, gospel, heilige liederen of een meer hedendaags repertoire met popinvloeden centraal staan.

En alsof dat nog niet genoeg is, kun je je ook laten betoveren door de prachtige klank -en lichtshow. Of betreed de virtuele wereld met ‘Dream Space‘. En dan nu de meest unieke activiteit: het ‘Ice Monster‘. Hiervan bestaan er wereldwijd slechts 7 van en de enige in Europa is te vinden in Brussel. De 45 meter lange dinosaurus zorgt voor spanning en sensatie tijdens een angstaanjagende doortocht.

Reden genoeg dus om de kerstmarkt in Brussel een bezoekje te brengen.