Boek nu een paar dagen weg in de kerstvakantie!

28 november 2022

We moeten nog heel even geduld hebben, maar binnenkort staat de kerstvakantie weer voor de deur. Het is de ideale periode om eens even heerlijk te ontspannen. Kom eens een keer helemaal tot rust. Laad jezelf op, zodat je er weer een half jaar tegenaan kunt. Om dat te realiseren, kun je er het beste even een paar dagen tussenuit gaan. Boek een lekkere citytrip of een mini-vakantie, dat zou je goed doen!

Een Korte Ski-Trip Tijdens De Kerstvakantie

Een heerlijke citytrip

Dagenlang lopen klinkt natuurlijk niet echt als ontspanning en opladen. Toch is het cultuur snuiven voor veel mensen wel een manier van ontspanning. Je kunt je gedachten eens helemaal ergens anders op focussen. Nieuwe dingen leren kunnen ook ontspannend werken. Dat is voor iedere persoon anders.

Bovendien kun je in de avonduren natuurlijk ook helemaal tot rust komen in het hotel. Misschien is er wel een zwembad of heerlijke wellness, waar je gebruik van kunt maken. En anders doet een lekker warm bad je ook al snel goed. 

Ook al is een citytrip niet per se ontspannend is het wel een enorme aanrader voor in de kerstvakantie. De meest steden zijn namelijk helemaal aangekleed met mooie kerstversiering. En dan hebben we het nog niet eens over de fonkelende lichtjes gehad, die voor een magisch uitzicht zorgen. Met andere woorden: een citytrip in de kerstvakantie, moet je gewoon gedaan hebben!

Een mini-vakantie

Hoe heerlijk is het om er even tussenuit te gaan met het gezin? Even lekker een weekendje of midweekje weg. Het maakt eigenlijk niet eens uit waar naar toe. Het gaat erom dat je lekker gezellig samen bent. Hoe korter dat je weggaat, hoe dichterbij je misschien wil blijven. Anders ben je al veel tijd aan het verliezen met reizen. 

Denk bijvoorbeeld aan een trip naar de Belgische Ardennen. Het is daar heerlijk vertoeven en er is veel te beleven. Je zult hele dagen buiten willen doorbrengen, omdat de natuur zoveel te bieden heeft. En als het alle dagen regent is er nog geen paniek. Dan kruipen jullie toch lekker onder een dekentje op de bank met wat spelletjes, boeken of series/films erbij? Maak het lekker gezellig. Het gaat er tenslotte om dat jullie lekker wat tijd samen beleven.

De Belgische Ardennen lenen zich perfect voor zo’n mini-vakantie. En het grote voordeel is dat je via hier nog eens een hoop korting kunt krijgen. Dat kleine tripje hoeft je dus niet eens zoveel te kosten. Dat is dan weer mooi meegenomen, want des te meer dat jullie in de Ardennen zelf kunnen besteden. 

Een korte ski-trip

Kun je niet wachten om op de latten te staan tot de voorjaarsvakantie? Dan boek je toch een paar dagen weg naar de pistes. Je kunt binnen een paar uur al op de latten in Winterberg staan. Je kunt je daar ook prima een paar dagen vermaken. Laat je dan ook niet tegenhouden en boek nu nog die ski-trip.

Eventueel zou je ook kunnen overwegen om een last-minute te boeken. Dan bespaar je in ieder geval al op je accommodatie en vliegticket. Een ski-trip is natuurlijk al best prijzig, dus elke besparing die je kunt pakken, moet je dan ook met beide handen aanpakken. 

Natuurlijk is zo’n korte skitrip ook wel weer heel gezellig. Je bent lekker actief bezig en onder de mensen. Het heeft ook weer iets dat het zo vroeg al donker is en dat geeft je nog mooiere uitzichten in de ochtend. Laat je dan ook door niemand tegenhouden en ga lekker genieten in de sneeuw. De kans is groot dat er dit jaar weer geen vlokje valt.