Bedrukte bidons een populaire vorm van marketing

26 augustus 2021

Nederlanders stappen vaker op de fiets. Niet alleen recreatief fietsen won de afgelopen jaren aan populariteit. Ook wielrenner wordt door steeds meer mensen gedaan. Overigens merken wielerclubs hier vaak nog weinig van. De meeste mensen die een racefiets aanschaffen doen dit om zelfstandig of bijvoorbeeld met een vriend te gaan fietsen in de omgeving. Bedrijven spelen in op deze trend, zo merkt ook Lavista relatiegeschenken. De bedrukte bidons die hier verkocht worden zijn in trek. De bidons komen goed van pas tijdens een tochtje op de fiets. Zowel op een racefiets, als op een stadsfiets.  

Elektrische fiets kan voordelig worden aangeschaft  

Dat fietsen populairder wordt hangt samen met het feit, dat bedrijven gunstige regelingen aanbieden voor de aankoop van een elektrische fiets. Medewerkers profiteren van fiscale voordelen, wanneer de elektrische fiets via het fietsplan van een werkgever wordt aangeschaft. Zo hoeft een elektrische fiets helemaal niet zo duur te zijn. Met een elektrische fiets wordt het daarbij aantrekkelijker om op de fiets naar het werk te komen. Voordeel van de elektrische fiets is dat je trapondersteuning hebt. Zo kom je niet bezweet op het werk aan. Iets wat voor veel mensen een van de redenen is om de auto of het openbaar vervoer te gebruiken. Op de terugweg laat je de trapondersteuning uit, om zo voldoende te bewegen gedurende de dag en jezelf uit te dagen.   

Gratis fietsroutes aangeboden in lokale media  

Naast de gunstige regelingen voor de aanschaf van een elektrische fiets, zijn er de laatste maanden veel lokale media die fietsroutes delen. Nu veel gezinnen de afgelopen zomer net als vorig jaar thuis zijn gebleven, hadden zij alle tijd om deze route te fietsen. Het laat Nederland op haar mooist zien en vormt voor veel mensen reden om vaker een stuk te fietsen. Al fietsend zie je de omgeving van een hele andere kant, dan wanneer je met de auto rijdt. De fietsroutes zijn vaak gebaseerd op de knooppunten. Op basis van knooppunten is heel eenvoudig en voorkomt dat je moet investeren in een duur GPS-systeem voor op de fiets, of je telefoon voortdurend in de hand moet houden voor de navigatie. Iets wat overigens verboden is tegenwoordig.  

Slimme vorm van reclame voor bedrijven 

De bidon met wat water of een sportdrank is onmisbaar op de fiets. Het laten bedrukken van bidons voor medewerkers is om deze reden een hele slim vorm van marketing voor bedrijven. De kans dat anderen de bidon gebruiken is groot, waarbij de naam of het logo van je bedrijf op zal vallen. Anderen zullen thuis nog eens op de naam van je bedrijf zoeken om te kijken wat je precies doet. Een slimme manier om je naamsbekendheid te vergroten.