Amsterdam heeft de grootste schaatsbaan van Europa

19 december 2019

Als je een kerstmarkt organiseert moet je het wel goed doen. Grootste schaatsbaan van EuropaJe vindt dan ook in veel steden naast een traditionele markt, een schaatsbaan. Dit jaar heeft onze eigen hoofdstad de grootste ijsoppervlakte om overheen te schaatsen. Daar moet je bij zijn!

Het Amsterdamse Winterparadijs is zo’n evenement waar je écht moet zijn geweest als je niet kan wachten met aftellen tot de feestdagen. De schaatsbaan daarentegen zorgt ervoor dat je hier niet meer weg wilt. 

Met ruim 2400 m2 meter aan ijs, is de schaatsbaan van Amsterdam uitgeroepen tot de grootste in Europa. Daar wil jij toch ook bij zijn? Dat wij als klein kikkerlandje de grootste ijsbaan hebben, daar mogen we alleen al trots op zijn, maar er is meer. 

Je kunt namelijk ook eten op het ijs. Zie jij jezelf al kaasfonduen na een heerlijke ronde geschaatst te hebben? Wij zeggen doen! Het maakt dus helemaal niet uit of je nou zo’n ijsprins(es) bent, hiervoor wil toch iedereen zijn schaatsen aantrekken? 

Natuurlijk hebben de Amsterdammers ook aan het weer gedacht, daarom is de schaatsbaan zowel binnen als buiten. Dat wordt ook met regen een pirouette draaien!  

We moeten nog even wachten tot ze opengaan, maar je kunt wel alvast jouw eigen programma samenstellen! Bekijk hier de openingstijden van het Amsterdamse Winterparadijs.