7 keer onmisbare items voor tijdens een kerstgala

18 oktober 2020

Gala

Voor veel mensen is kerst hét hoogtepunt van het jaar. Zij willen dan ook graag iets speciaals organiseren rond deze periode. Het organiseren van een kerstgala wordt steeds populairder. Hoewel de invulling hiervan vrij is, zijn er wel aan aantal aspecten die niet mogen ontbreken op kerstgala’s omdat deze juist sfeerbepalend zijn. Om je op weg te helpen bij de organisatie van een onvergetelijk feest, delen we hieronder 7 keer onmisbare items voor tijdens een kerstgala.

Kerstgala organiseren begint bij de planning

Een kerstgala organiseren begint uiteraard bij de planning. Er zijn immers veel zaken waar je over moet nadenken. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte locatie. Zoals je uit ons lijstje met onmisbare items voor tijdens een kerstgala zult kunnen opmaken, is niet iedere locatie even geschikt. De locatie moet voldoende ruimte bieden om je gasten te laten dineren, een drankje te laten doen en vooral een dansje te kunnen laten maken. Een gala en het maken van een dansje zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden! 

Als je een geschikte locatie hebt gevonden, en hebt vastgelegd want dit gaat hard in deze periode en je plan hebt gemaakt met betrekking tot de catering, kun je meer gedetailleerdere plannen maken. De 7 onmisbare items voor een kerstgala die we hieronder met je delen, helpen je hier zeker bij op weg. Je to-do lijstje zal snel gevuld zijn.  

Gala

7 keer onmisbare items voor tijdens een kerstgala  

  • Laten we bij het begin beginnen. Een mooie en stijlvolle uitnodiging voor de genodigden mag uiteraard niet ontbreken bij een kerstgala.
  • Een gala bestaat meestal uit een vaste invulling: een diner of een diner dansant. Een goede catering mag dus niet ontbreken tijdens een kerstgala.
  • Een kerstgala heeft een luxueuze uitstraling. Een welkom met een glas champagne of een andere “bubbel” mag zeker niet ontbreken.
  • Een leuke band of een kerst DJ kunnen zeker gezien worden als onmisbare elementen bij een kerstgala. Er mag immers gedanst worden!
  • Als je denkt aan een gala, denk je meteen aan passende kleding. Een mooi pak of jurk passen perfect in de dresscode van een gala.  
  • Passende decoratie behoren ook zeker tot de onmisbare items voor tijdens een kerstgala. Denk aan kerstversiering en lampjes maar uiteraard mogen de kerstbomen niet ontbreken op zo’n groot kerstfeest. Je kunt hiervoor zelfs de keuze maken voor gekleurde kerstbomen om een speciale sfeer aan de setting te geven. 
  • Last but not least willen we zeker de kerstmutsen benoemen als onmisbare items voor tijdens een kerstgala. Kerstmutsen dragen bij aan een ultieme kerstsfeer en hoeven zeker niet een grote druk te leggen op het beschikbare budget. Je kunt immers online goedkope kerstmutsen kopen voor slechts een paar dubbeltjes per stuk. 

Als je deze 7 keer onmisbare items voor tijdens een kerstgala voor elkaar hebt tijdens je voorbereiding, ben je al een heel eind om er een onvergetelijk evenement van te maken. Rest ons slechts een belangrijke tip: begin op tijd met het organiseren van je kerstgala want er zijn meer mensen die ervoor kiezen om een gala te organiseren om iets speciaals te doen met de kerst. Wees er dus op tijd bij om teleurstellingen te voorkomen.

Gala