6 klassieke geschenken op Duitse kerstmarkten

19 augustus 2019

kerstmarkt Duitsland

Duitsland staat bekend om zijn kerstmarkten, waar allerhande cadeaus te vinden zijn. Dit zijn zes klassieke geschenken die je kunt vinden op Duitse kerstmarkten.

  1. Snoep en chocolade

Veel kraampjes op Duitse kerstmarkten verkopen snoep en ander lekkers: in chocolade gedoopt fruit en marshmallows, pannenkoeken met hazelnootpasta en allerlei snoepjes van natuurlijke ingrediënten om keelpijn in de winter te verzachten.

2. Kerstdecoraties

De meeste Duitsers versieren hun kerstboom pas op 24 december, dus kerstballen en andere kerstdecoraties zijn in groten getale op de kerstmarkten aanwezig. Op elke markt vind je rijen kraampjes met verschillende soorten kerstboomversieringen, waarvan de meest handgesneden en handbeschilderde houten ornamenten uit Oost-Duitsland zijn.

3. Nostalgisch speelgoed

Traditioneel speelgoed en spelletjes zijn goed vertegenwoordigd op de Duitse kerstmarkten. Denk aan bordspellen, blikken en tinnen speelgoed en poppen van porselein. Ben je hier een liefhebber van, dan kun je er je hart ophalen.

4. Honingzeep en meer op basis van honing

Honing is een grote hit op de Duitse kerstmarkten. Je kunt er alles op basis van honing krijgen. Van honingzeep en gezondheidsproducten met honing tot honinglikeur, kerstversieringen van bijenwas en bijenwaskaarsen.

5. Kerstkaarten

Op Duitse kerstmarkten kun je bijzondere kerstkaarten krijgen, zoals kaarten die uit hout zijn gesneden, met de hand zijn geïllustreerd, 3D pop-up kaarten. Soms kun je er ook nog bijzondere postzegels bin kopen. Vraag er eens naar bij een kraampje.

6. Handgemaakt

Veel spullen op Duitse kerstmarkten zijn handgemaakt en daarmee uniek in hun vorm. Denk aan linnengoed, vogelhuisjes, spaarpotten, borstels en penselen. Niet alleen leuk voor jezelf of voor onder de kerstboom, maar ook om als relatiegeschenk aan je klanten te geven. Handgemaakt betekent vaak wel dat er een prijskaartje aan hangt. Goedkope relatiegeschenken kun je ook uniek maken door ze te laten bedrukken. Aan jou de keus.