5 tips voor dé perfecte kerstboom

17 september 2019

Als je aan kerstmis denkt, denk je aan een knapperend haardvuur, sfeervolle lampjes en een hoop gezelligheid. Een prachtige kerstboom vol verlichting en andere decoratie mag dus zeker niet ontbreken tijdens de donkere dagen rond kerst. Het brengt sfeer en gezelligheid in je woning of tuin. Jouw prachtige boompje behoort simpelweg tot één van de hoogtepunten van kerst. Daarom helpen wij je aan dé perfecte kerstboom met deze tips!

Kerstballen, -verlichting, strikken, sterren en nog zoveel meer. Het kan niet gek genoeg rond kerst. En elk jaar lijken er meer en meer mogelijkheden te verschijnen. De versiering gaat natuurlijk mee met de laatste trends, dus wij ook!

 

Tips1. Volg een bepaald kleurschema

Kleur is zo smaakgevoelig, en daarom ook dé plek om te beginnen. Ben je gek op botanische kerstversiering? Of ga je toch liever voor traditioneel? Wij raden je aan om van tevoren een thema te kiezen, en daarbij niet meer dan vier kleuren. Het geeft een extra mooi effect als deze kleuren al deel uitmaken van het interieur. Als je toch iets anders in gedachte hebt, speel dan met zilver of goud. Deze kleuren doen het namelijk altijd goed met kerst en gaan ook nog eens makkelijk samen met andere kleuren. 

2. Begin met de verlichting

Hoe kan het ook anders? Bij de donkere kerstdagen hoort licht. En ook een kerstboom stelt niet zoveel voor zonder knusse lichtjes. Heb je nog kerstverlichting van vorig jaar liggen, check dan eerst van tevoren of deze het nog doet. Als ze eenmaal in de boom zitten, is het te laat, en stel je voor dat je al dat harde werk voor niets hebt gedaan! Werk altijd van boven naar beneden en zorg ervoor dat de lichtjes goed verdeeld zijn. Dit werk is geen pretje, vind je wel? Voor de mensen onder ons die liever lui dan moe zijn, en zonder gedoe een prachtig, verlichte kerstboom willen, is vlaggenmast kerstverlichting een goede optie. Deze lichtjes zijn voorgemonteerd op regels en netten en zien er daardoor direct schitterend en mooi gevormd uit. 

Tips3. Voeg slingers of guirlandes toe

Vervolgens is het tijd om de boom te versieren. Voor de slingers gebruik je dezelfde techniek als de verlichting. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat de slinger goed op de tak ligt. Gebruik je meer slingers, zorg er dan voor dat ze goed op elkaar aansluiten.  Kies je voor guirlandes (versiering met fruit, bladeren en/of bloemen in de vorm van een slinger), hang deze dan nog dieper in de boom om diepte te creëren. Je zult het verschil zeker zien.

4. En vergeet de kerstballen en overige hangers niet

Het is onmogelijk om kerstballen over het hoofd te zien. Deze zullen altijd in blijven. Werk ook hier van boven naar beneden en van klein naar groot. Een belangrijke tip is om sommige kerstballen wat dieper in de boom te hangen dan andere. Op deze manier creëer je wat meer variatie. Ook hoort een kerstbal altijd vrij hangen en niet op de tak eronder leunen. Naast de vele kerstballen en mooie verlichting is er in de boom nog ruim plaats voor slingers, dwarrelende sneeuwvlokken en zoveel meer. Maar overdrijf natuurlijk niet: blijf gericht toewerken naar jouw gekozen smaak. 

5. Pieken op het juiste moment

TipsDoe een laatste check voordat je aan de laatste stap begint. Dit doe je door de verlichting aan te zetten en van een afstandje de boom goed te bekijken. Als je nog wat lege plekken ziet, vul deze dan met overgebleven versiering die geen haakjes hebben. En nu sluiten we natuurlijk af met de piek op de kerstboom. Er zijn tal van variaties op de traditionele piek. Denk aan een ster, een strik of een engel. Als je echt een wat anders wilt proberen, kun je ook zelf een piek maken. Laat je creativiteit nog één laatste keer de vrije loop!