5 kerstmarkten die je met de fiets kunt bezoeken

26 juli 2023

Ieder jaar kunnen we weer genieten van mooie sfeerverlichting, pleinen vol met kraampjes en de gezellige stadse drukte op kerstmarkten. Deze worden door heel Europa georganiseerd en vormen grootse evenementen die veel binnenlandse en buitenlandse bezoekers trekken. Het is niet alleen een heel gezellig evenement, maar biedt ook de gelegenheid om een stad op een andere, misschien wel betoverende manier te ontdekken. Geniet van deze combinatie op de fiets en ontdek hoe makkelijk en leuk deze manier van vervoer op een kerstmarkt is. Welke vijf kerstmarkten zijn ideaal voor een verrassend bezoek met de fiets en waarom zou ook jij de fiets beter kunnen pakken?

Kerstmarkten

Waarom een kerstmarkt per fiets bezoeken?

Elke winter worden allerlei Europese steden omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplek vol met eten, drinken, gezelligheid en sightseeing. Kerstmarkten trekken jaarlijks veel bezoekers en worden steeds grotere evenementen. Je kunt deze beleving ook goed ervaren op de fiets, bijvoorbeeld door een tocht dwars door de stad te maken en de belangrijkste en mooiste highlights van de stad in een winterse sfeer te ondervinden. Zo verplaats je je in een weekendje kerstkraampjes en attracties gemakkelijker en kun je genieten van al het leuks dat een kerstmarkt te bieden heeft.Voor het toerisme is er vaak een gids beschikbaar die je langs alle hoogtepunten brengt. Dit verloopt dan in een ontspannen tempo, waarbij je ook nog iets leert over de geschiedenis van de stad en de tradities van de manier van kerstviering. Sluit vervolgens nog af met een gezellig winters optreden in het centrum of met je ultieme geliefde onder een maretak? En dat terwijl je geniet van een lekkere kop warme chocolademelk of glühwein om op te warmen. Zoek je nog naar de perfecte, sportieve fiets om jouw favoriete kerstmarkt mee te bezoeken? Ga dan naar BIKE24 en vind gemakkelijk de fiets die helemaal bij jou en jouw avonturen past.

Wat zijn de ideale kerstmarkten voor een bezoek met de fiets?

1. Kerstmarkt in Antwerpen

Antwerpen heeft niet een enorme kerstmarkt op slechts één plein, maar drie verschillende markten verspreid over de binnenstad. Deze zijn gevestigd op de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats, waardoor het toerisme door de stad heen verspreid wordt. De markten zijn met elkaar verbonden via de Lichtjeslaan, wat een schitterende lichttunnel is die bij schemer op zijn mooist is.Wil je van al deze kerstmarkten niets missen? Fiets dan mee met de speciale kerstmarkt fietstour die elk jaar wordt georganiseerd. Deze tour gaat langs alle highlights van Antwerpen en de kerstmarkten. Je komt alles te weten over Antwerpen in de winter en geniet tussendoor van een warm drankje en hapje. Ook kun je van tevoren je route uitstippelen met behulp van de fietskaart, wat de ideale manier is om kennis te maken met het winterse Antwerpen.

2. Kerstmarkt in Brugge

Een andere stad die goed met de fiets te bereiken en begaan is, is Brugge. Deze stad is voorzien van een knus centrum met middeleeuwse gebouwen en smalle steegjes. De intieme binnenstad wordt nog magischer door de gezellige kerstsfeer, waardoor het centrum getekend wordt door lampjes, warme wafels, dennengeur en glühwein.

3. Kerstmarkt in Brussel

Of breng een bezoekje aan Brussel, waar de grootste kerstmarkt van België wordt gehouden. Deze kerstmarkt telt ruim 200 kerstkraampjes en er lopen zowel wandel- als fietsroutes door het historische centrum heen. Geniet daarnaast van de talloze kermisattracties en de schaatsbaan of ga juist langs de magische kerststal voor een uniek klank- en lichtspel.

4. Kerstmarkt in Leuven

Voor de leukste specials en aanbiedingen ga je naar een van de oudste kerstmarkten van België, in Leuven. De markt heeft een authentieke sfeer en staat in het teken van traditionele lekkernijen en streekproducten. Hier komt iedereen samen, zowel toeristen als Leuvenaren, om te genieten van de gezelligheid. De stad is overigens ook voorzien van fietsparkings, fietsverhuren en oplaadpunten voor elektrische fietsen om het ondernemen van een winterse fietstocht zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

5. Kerstmarkt in Luik

Tot slot is de kerstmarkt in Luik de moeite waard om per fiets te bezoeken. Het is een oude, grote kerstmarkt en ook hier staan meer dan 200 kraampjes uitgestald voor de jaarlijkse bezoekers. Je kunt er tevens een ritje maken in een attractie en genieten van live optredens met een geweldig decor van een historisch centrum.

Auteur Richard