5 dingen om te overwegen bij een bezoek aan de kerstmarkt‍

02 december 2022

Nu de dagen korter worden en de nachten kouder, is er geen betere tijd om naar een kerstmarkt te gaan. Op sommige markten gaat het meer om het drinken van glühwein bij een knapperend haardvuur en het eten van traditionele kerstlekkernijen zoals lebkuchen, snoepappels en geroosterde kastanjes dan het kopen van leuke cadeaus en mokken met eigenzinnige kerstmotieven. Ben je nog nooit bij een kerstmarkt geweest? Maak je geen zorgen! We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Kerstmarkten Bezoeken met VakantieDealz

Hoe druk zal het zijn? 

Kerstmarkten zijn er in alle soorten en maten. Hoe groter de markt, hoe groter de kans dat je een aanzienlijk aantal toeristen ziet. Als je een authentieke ervaring wilt, zoek dan een kleinere markt uit waar waarschijnlijk vooral de lokale bevolking komt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kerstmarkt op een minder populair tijdstip te bezoeken als je niet van drukte houdt. Het is maar net wat je leuk vindt! Houd er wel rekening mee dat de drukte van een kerstmarkt ook een rol speelt in de prijzen voor het eten en de producten die je er kunt kopen.

Voorkom zere voeten

Als je een kerstmarkt bezoekt zul je aan het einde van de dag bijna gegarandeerd zere voeten hebben van het lopen. Je loopt heel wat af op zo’n dag. Het kan dan ook aan te raden zijn om te kijken voor leuke hotel aanbiedingen in de buurt. Zo kun je na een lange dag meteen een schoon bed induiken of na een paar borreltjes natuurlijk. Een hotel op loopafstand van het centrum is natuurlijk ideaal en zeker de moeite waard! 

Moet je betalen om binnen te komen?

Sommige kerstmarkten vragen entree, andere niet. Als je een markt wilt bezoeken waarvoor je moet betalen, doe dan wat onderzoek om erachter te komen hoeveel dat is. Vaak gaat het om een paar euro.

Hoe laat begint de markt ’s avonds?

Sommige markten zijn overdag geopend, maar andere alleen ’s avonds. Sommige markten hebben ’s avonds extra activiteiten die de moeite waard zijn. Sommige vakantiemarkten hebben bijvoorbeeld speciale verlichting, activiteiten of zelfs live entertainment. Over het algemeen is een kerstmarkt van 1 uur in de middag tot 10 uur ‘s avonds geopend. 

Waar moet je de auto parkeren?

Als je een grote markt bezoekt, is de kans groot dat je je auto verder op moet parkeren. Het kan zijn dat je nog een flink stuk moet lopen naar de kerstmarkt vanaf de parkeerplaats. Vaak wordt deze route wel duidelijk aangegeven. In sommige steden is het zelfs aan te raden om in een ander gedeelte van de stad te parkeren en vervolgens de bus of trein te nemen. Heb je geen zin in gedoe? Neem dan eens een kijkje bij VakantieDealz