4 x Kerstmarkt in de schitterende Engelse Cotswolds

25 november 2021

Kerstmarkten in Engeland

De Cotswolds is een schitterend gebied in Engeland, ten noordwesten van Londen, waar het bezoeken van diverse kerstmarkten prima gecombineerd kan worden met een heerlijke wintervakantie. Op deze plekken vind je de leukste kerstmarkten in de idyllische streek, die officieel door de Britse overheid is benoemd tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Ga het vooral zelf zien!

Rijden door de Cotswolds

Rondtuffen door dit schilderachtige tafereel van oneindige bossen, glooiende heuvels en huisjes van kalksteen is alleen al een feest, al blijft het oppassen met dat links rijden. Wanneer je iets moois ziet, kun je de auto beter even langs de kant zetten, want je zit zo op de verkeerde baan. Voorafgaand aan de trip even de autoverzekering vergelijken kan trouwens ook geld uitsparen om op de vele kerstmarkten hier lekker uit je dak te gaan. 

Victoriaanse markt in Gloucester

De Victoriaanse kerstmarkt in Gloucester is de langstlopende wintermarkt van de stad, en ook één van de grootste in de regio. Er is een openluchtijsbaan, veel street food en natuurlijk een enorme verzameling aan kraampjes. Voor een fenomenaal uitzicht op de markt en de omgeving stap je in het reuzenrad. Net als op alle andere Engelse kerstmarkten wordt hier flink uitgepakt met verlichting. De term winter wonderland zal vaak vallen tijdens deze reis!

Knusse markt in Chipping Campden

Op de eerste zaterdag van december worden de lichtjes officieel ontstoken in Chipping Camden, het startsein voor de traditionele en kleinschalige kerstmarkt in het typisch Engelse en bij toeristen het hele jaar door populaire marktstadje. Je kunt kerstliedjes (mee)zingen, er is plaatselijk entertainment en kraampjes met lokale producten. Als iets een Charles Dickens-achtige sfeer heeft, is het deze bijzondere en knusse kerstmarkt. 

Historisch Bath

De kerstmarkt in Bath is een meer grootschalige aangelegenheid, met ruim 200 kraampjes en chalets. Op elke straathoek is hier entertainment: van koorzang tot fanfaremuziek en, dat zie je niet zo vaak, verhalenvertellers. Voor de fijnproevers zijn er klassieke taarten zoals mince pie en glühwein. Met de typische architectuur aan de oude kasseienstraatjes is deze historische stad de ideale locatie voor een kerstmarkt. 

Bourton-on-the-Water

Als je ’s avonds laat nog even wilt winkelen, ga dan naar het plattelandsdorp Bourton-on-the-Water. Met de rivier de Windrush en zijn lage bruggen – in het midden van deze rivier staat de centrale kerstboom opgesteld – is dit ook een prachtige plek om overdag te vertoeven. Er zijn in de buurt diverse attracties voor kinderen, zoals het Model Village en Birdland Park and Gardens. In december komt iedereen er samen om getuige te zijn van de officiële ingebruikname van de kerstverlichting van de Christmas Fayre.