10 redenen waarom jij in 2023 naar een kerstmarkt moet

03 november 2023

Heb je nog nooit in je hele leven een kerstmarkt bezocht? Dan moet dit jaar toch echt de eerste keer zijn. Je mist namelijk echt wat door niet te gaan. Je moet er toch echt aan geloven en met jouw partner of vriendengroep mee. Wij beloven je dat het een geslaagd bezoek wordt. Nog niet overtuigd? Lees dan onze 10 redenen waarom jij in 2023 een kerstmarkt moet bezoeken.

Kerstmarkt Bezoek

Reden 1: Alle leuke kraampjes

Als je een kerstmarkt bezoekt, ga je uiteraard voor alle leuke kraampjes. In ieder land en zelfs in elke stad kunnen de kraampjes enorm verschillen. Wat je in ieder geval altijd zal treffen zijn accessoires voor de kerstboom. Vaak zijn deze ook nog eens handgemaakt!

Reden 2: De gezelligheid

Een kerstmarkt is vooral heel gezellig, al helemaal als je het goede gezelschap met je mee brengt. Anders kun je daar nog altijd nieuwe kennissen opdoen. Op kerstmarkten worden echte vriendschappen gesloten. 

Reden 3: Alle lekkere hapjes

Naast alle decoratie kom je natuurlijk ook voor de lekkernijen. In elke stad en elk land is er weer een lekkernij waar ze om bekend staan. Denk aan de Duitse braadworst en de Belgische wafels. Wij kunnen haast niet wachten op al dat lekkers!

Reden 4: Heel kindvriendelijk

Kerstmarkten zijn echt ingericht op kinderen. Er is genoeg voor hen te beleven. Op elke kerstmarkt zijn er wel kinderactiviteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een schaatsbaan, een sprookjes optocht of een ijsglijbaan. 

Reden 5: Inspiratie voor nieuwe recepten

De kans is groot dat je op een kerstmarkt inspiratie opdoet voor nieuwe lekkere recepten. Denk aan echte inspiratie voor winterse gerechten zoals een erwten of pompoensoep bijvoorbeeld. Meestal staat er wel een kraampje waar je dit soort hapjes kunt proeven! 

Reden 6: Voor ieder wat wils

Een kerstmarkt heeft voor ieder wat wils. Dat betekent dat de mensen die niet zo dol zijn op kerst zich ook heerlijk kunnen vermaken. Van lekker eten tot leuke kraampjes en van goede muziek tot een gezellige sfeer! Het is vooral heel erg genieten op een kerstmarkt. 

Reden 7: Een leuk dagje uit 

Wie je ook meeneemt. Een bezoekje aan een kerstmarkt is een leuk dagje uit. Je maakt er een gezellig gezinsuitje met de kinderen van of je neemt je vrienden mee. Hoe dan ook kunnen jullie jezelf de hele dag vermaken op een kerstmarkt. Ideaal dagje uit in de kerstvakantie. 

Reden 8: De fijne kerstsfeer

Natuurlijk mag de kerstsfeer niet ontbreken. Daardoor is het ook al een hele beleving om een kerstmarkt te bezoeken. Ook als je niet zo’n fan bent van de feestdagen, zul je hier je ogen uitkijken. Wanneer jullie weer terug naar huis rijden, ben je ook omgetoverd tot een kerstliefhebber. Je kunt immers niet een kerstmarkt bezoeken zonder betoverd te worden door de kerstsferen. 

Reden 9: De leuke activiteiten

Niet alleen voor kinderen zijn er leuke activiteiten georganiseerd. Een schaatsbaan en reuzenrad is natuurlijk op elke leeftijd heel leuk. Zo maak je de dag ook heel dynamisch. ’s Ochtends even langs alle kraampjes lopen en ‘s middags lekker de schaatsbaan op met z’n allen. Dat is een mooie verdeling en een prima planning voor de dag.

Reden 10: De lekkere drankjes

 

Op een kerstmarkt drink je echt de lekkerste drankjes en daar ben je ook wel aan toe tijdens al het shoppen. Na al die rondjes op de schaatsbaan ben je natuurlijk toe aan een warme chocolademelk met slagroom. Of heb je als ouder juist wat sterkers nodig? Uiteraard is er ook glühwein aanwezig om je meteen van top tot teen op te warmen.