Kerstmarkt: vind de leukste voetbal cadeaus

16 december 2022

Voordat het kerst is wordt eerst nog de WK finale 2022 gespeeld. Een groot deel van voetbal Nederland zal daar naar kijken. Maar voetbal stopt niet bij de grote toernooien. De Eredivisie gaat gewoon weer van start op 6 januari en daar kijken de meeste voetbalfans naar uit. Dit zijn een aantal leuke voetbal cadeaus die je mogelijk op de kerstmarkt kan vinden.

Een voetbal

De kans is heel groot dat je ergens op de kerstmarkt een voetbal gaat vinden. Misschien wel een met een leuk kerstthema of juist met het Nederlands elftal erop. Kinderen hebben nooit genoeg voetballen. Ze komen op de daken terecht of ver in de sloot.

De ballen die gebruikt worden tijdens het WK zijn gemaakt door Adidas. Elke bal waarmee gespeeld wordt heeft eigen kenmerken, maar de Al-Rihla stijgt overal bovenuit. De bal bestaat uit 20 vlakken waardoor de precisie wordt verhoogd. Zo zou er 8% meer effect aan gegeven kunnen worden. Je kan de nieuwe WK bal gewoon in de winkel kopen.

Keepershandschoenen

Als er een potje voetbal wordt gespeeld is er natuurlijk een setje keepershandschoenen nodig. De bal stoppen met je blote handen kan namelijk best zeer doen. Keepershandschoenen komen in allerlei kleuren, vormen en maten. Op de kerstmarkt worden niet alleen kerstspullen verkocht, maar ook dingen die mensen niet meer nodig hebben. Misschien vind je ergens wel een prima paar keepershandschoenen.

Wil je keepershandschoenen met wat meer waarde? Je kan bieden op de handschoenen van Andries Noppert. Hij droeg dit paar tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal. De handschoenen zijn gesigneerd en staan nu al onder een bod van 1000 euro.

Goaltjes

Je hoeft geen voetbaldoel van 7,32m x 2,44 m te zoeken op de kerstmarkt, maar van die kleine voetbaldoeltjes moeten wel te vinden zijn. Ze zijn vaak eenvoudig inklapbaar en kunnen dus overal mee naar toe. Als de kids willen voetballen in de tuin, op vakantie of op het speelveld dan is dit mogelijk.

Een leuk weetje over de doelpalen: waarom zijn deze rond? De reden hiervoor is simpeler dan je had kunnen bedenken. Ronde palen zijn goedkoper om te maken dan vierkante palen. Ook is een ronde doelpaal eerlijker volgens de voetbalbonden. De bal kan op een ronde paal overal heengaan.

Een voetbaltenue

Volledig in stijl voetballen kan natuurlijk alleen met een voetbaltenue. De kans dat je dit op de kerstmarkt vindt is een stuk kleiner. Daarnaast moet het ook nog eens de goede maat zijn. Gelukkig kan je online de nieuwste voetbaltenues kopen of je kan op zoek naar tweedehands tenues.

Voetbalshirts kosten rond de 100 euro, maar die van beroemde voetballers worden soms voor grote bedragen verkocht. Dan gaat het niet om de nieuwe shirts, maar om gedragen t-shirts. Het wedstrijdshirt van Maradona is ooit verkocht voor meer dan 8 miljoen euro. Hij droeg dit shirt tijdens het WK van 1986. Zijn beroemde hands doelpunt maakte hij dat WK en daarom heet het shirt ook wel ‘hand van god’. Door het doelpunt won Argentinië de wedstrijd. Wie het shirt gekocht heeft is onbekend.