Wat te doen in Brussel: top 5 bezienswaardigheden

Als hoofdstad van het kleine land België is Brussel de moeite waard om te bezoeken. De stad heeft een hele waslijst aan interessante bezienswaardigheden waardoor Brussel al vele harten van toeristen, maar ook Belgen heeft weten te veroveren. Ben je deze winter van plan om de kerstsfeer op te snuiven in de romantisch versierde straten vol gezellige bars te Brussel? Mis de volgende hoogtepunten zeker niet. 

1. Manneken Pis    

manneken pis

Dit kleine jongetje staat in zijn blootje te plassen niet ver van de grote markt te Brussel. Manneken Pis is het meest populaire monument van Brussel. Het beeld is slecht 58 centimeter hoog, maar bekend over de hele wereld. Al sinds 1698 heeft het manneke kostuums, momenteel heeft hij in zijn kleerkast al meer dan 700 outfits hangen. Weet dat Manneke Pis, die eigenlijk een engel is, ook een hond en zusje heeft. Janneke Pis en Zinneke Pis zijn beide ook te bezichtigen in Brussel.

2. Het Atomium

 

Atomium Brussel

Deze 165 miljard keer uitvergrote versie van een ijzeratoom werd ontworpen in 1958 voor de Brusselse wereld expo, waarna het opnieuw zou worden afgebroken. Door de immense populariteit die het meteen verwierf, is het monument blijven staan en werd het omgetoverd tot een combinatie van een restaurant, kinderspeeltuin en culturele tentoonstelling plek. Boek zeker je tickets op voorhand als je naar binnen wil gaan. Het 6de hoogste gebouw met metalen constructie ter wereld, wordt iedere avond verlicht waardoor het er nog magischer uitziet.

3. Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

 

Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

Deze imposante kathedraal in het hartje van het oude centrum Brussel is zeker de moeite waard om te bezoeken. Bewonder de buitenkant van dit gotisch bouwwerk van 64 meter hoog op het gezellige pleintje. Aangezien de kathedraal heel toegankelijk is, kan je de binnenkant vol glaswerk en schitterende schilderijen makkelijk bezichtigen. In de kerk zelf hebben vele koninklijke gebeurtenissen plaatsgevonden, als bijvoorbeeld huwelijken van verschillende vorstenparen. Wie weet kom je de koning van België er wel tegen.

4. Grote markt

 

Grand place Grote markt Brussel

Dit marktplein wordt bestempeld als de mooiste plek van Brussel. Het plein heeft een bewogen geschiedenis wat je kan zien in de prachtige gebouwen. De bouwwerken hebben een prachtige architectuur en zijn vaak met goud afgewerkt. Als je te midden het plein staat kan je de meer dan 40 unieke panden bekijken want de 4 zijden van de marktplaats zijn fraai bezaaid. In verschillende gebouwen zijn gezellige restaurantjes en bars. Er hangt een heel aangename sfeer op de Grote markt te Brussel die je een echt vakantiegevoel geeft.

5. Het jubelpark

Parc du Cinquantenaire of jubelpark

Het grote ‘Parc du Cinquantenaire’, is een must see in Brussel. Er zijn veel fonteinen, bouwwerken en zelfs musea te bezichtigen in het goed onderhouden park. Zeker de triomfboog is een aanrader. Je kan hier even ontsnappen aan de Brusselse drukte en het verkeer, om te komen ontspannen tussen het groen.